Lindeboom Pilsener restyling

“We brouwen het hier, we drinken het hier en wat er over blijft exporteren we naar Holland”

Willem Geenen, Brouwer te Neer

BooM heeft het nieuwe woord- & beeldmerk en buik- & halslabel voor Lindeboom pilsener ontwikkeld.

Lindeboom bierbrouwerij verbindt zich met zijn Limburgse omgeving waarin ‘t Bier van Hier wordt gebrouwen en geschonken, door hart te hebben voor zijn drinkers.

Iedereen heeft een druk leven; werken, kinderen grootbrengen en een sociaal leven onderhouden. De Lindeboom symboliseert een plaats waar je weg bent van de drukte, lichaam en geest kunt opladen en ontspannen kunt genieten van een heerlijke Lindeboom pilsener.

Het nieuwe Lindeboom merk & label ontwerp is venieuwd om bovengenoemde propositie te onderstrepen.

Nieuw merk & label ontwerp voor Lindeboom pilsener.

Achtergrond

Lindeboom Bierbrouwerij is een zelfstandige familiebrouwerij met een eigen karakter. De brouwerij kenmerkt zich door persoonlijk contact, vooral in de rol van klassiek ondersteunende brouwer in relatie met de afnemers die veelal tot de horecabranche behoren. Lindeboom verbindt zich met de omgeving waarin ‘t Bier van Hier wordt gebrouwen en geschonken, en heeft hart voor zijn drinkers. Vier generaties Geenen volgen elkaar sinds 1870 op in de traditie om in koperen ketels bier te brouwen en deze missie wil men tot in de verre toekomst blijven voortzetten. Naast pils maakt Lindeboom diverse speciaalbieren: Gouverneur Blonde en Brune, Herfstbock, Oud-bruin, Venloosch Wit en Venloosch Alt. Vorig jaar werd het met gagel gebrouwen Elfenbier aan het assortiment toegevoegd, maar dit bier wordt vooral voor de lokale markt gebrouwen.

Opdracht

Ontwikkel woord- & beeldmerk en buik- & halslabel voor Lindeboom pilsener welke de propositie ‘t Bier van Hier onderstrepen en die het merk klaar maken voor de volgende generaties. De huidige geveluitingen zoals lichtbakken & schilden moeten kunnen worden behouden.

Resultaat

BooM heeft voor Lindeboom bierbrouwerij het nieuwe logo ontwikkeld welke per juli 2010 wordt gevoerd. Het nieuwe logo draagt bij aan de nieuwe propositie van Lindeboom als ‘t Bier van Hier. Het woordmerk is beter gebalanceerd  en oogt minder zwaar. De kleur rood is frisser. De bourgondische ‘L’ is aangezet en de ‘m’ heeft een staartje gekregen. Het beeldmerk heeft meer diepte gekregen en een zon. Ook staat de Lindeboom steviger op de grond. Het lint met hopbladeren is verwijderd en ANNO 1870 is vrijgeplaatst en vormt samen met de wortels een virtuele aarde. Het onderschrift ‘Bierbrouwerij te Neer, Limburg’ balanceert het woordmerk en communiceert authenticiteit en herkomst.

De oude “racetrack” is opgefrist en de belijning verfijnd. Boven en onder is deze assymetrisch waardoor het witte vlak een naamschild vormt. Het witte vlak straalt puurheid uit. De zonnestralen hebben meer glans gekregen en zijn achter het woord & beeldmerk geplaatst. De bult is uit het etiket verwijderd en de basis etiketkleur is naar glas getrokken om de ovaalvorm krachtiger van de fles te laten springen. Er is gedrukt op een metalisch etiket om de frisheid en premium uitstraling te vergroten. Het hals label heeft een decolletĂ© gekregen en is omhoog geplaatst.

300
 • Zundert - Nederlands 2e trappistenbier
 • Smaak van Echt - cadeauverpakking familiebrouwerijen
 • Gall & Gall Cadeauverpakking - feestelijke cadeaus voor iedereen
 • Pickwick - thee relaunch
 • Maaza Bubbly - softdrink met echt fruit
 • De Bijenkorf PL - Prosecco
 • Glenfarclas whisky - exclusieve massief eiken verpakking
 • Luna e Terra - terug naar de essentie
 • Bar le Duc - brand identity
 • Zuidwestervis - verse vangst uit de noordzee
 • AH PL zaden en nootjes - gebruiksgemak en stopping power
 • Go Pure - biologische chips
Client: LindeboomExpertise: packaging designCategories: Food, Packaging design, RetailTags: Food, Packaging design, Retail, bier, brand identity, drank, etiket, food, lindeboom, pilsener, restyling
Meer details over dit project?